Manuele therapie & Sportrevalidatie

Thuisoefeningen

 

Het is erg belangrijk om als patiënt zelf een steentje bij te dragen aan de therapie. Wij, als therapeuten, staan in voor de mobilisaties, het aanleren van de oefeningen en het begeleiden van de revalidatie. Aan de andere kant is het aan jou, als patiënt, om voldoende discipline te hebben en de oefeningen ook thuis uit te voeren. Een succesvolle behandeling wordt dus verkregen door een goede samenwerking tussen de patiënt en de therapeut.

 

Het volgen van een standaard lijstje met oefeningen is onverstandig, want oefeningen hebben pas optimaal nut als ze helemaal aangepast zijn aan je situatie en perfect worden uitgevoerd. De kwaliteit van de oefening en de kwaliteit van de uitvoering is dus essentieel. De juiste uitleg en controle van de oefeningen krijg je eerst in de praktijk aangereikt. De oefeningen op de site zijn dus bedoeld als geheugensteun en stimulans.

 

 

 

Veel oefenplezier,

 

Bart, Roel & Ine

 

Noot: Het deel “oefeningen” wordt continu uitgebreid en aangevuld. In de toekomst zal je hier dus nog veel meer oefeningen kunnen aantreffen.